Pauliina Aaltonen ja Ville ”Don” Witka Málaga-vuorten öljyalueella

Simon Poole on arvostettu Cambridgen lääketieteen tohtori, kirjailija ja kansainvälisesti tunnustettu Välimeren ruokavalion sanansaattaja. Don Witkalaiset olivat mukana Poolen Espanjan Riogordossa pitämällä luennolla, jonka ydinsanoma oli, että Välimeren ruokavalioita on monenlaisia, mutta kaikkia yhdistää runsas oliiviöljyn käyttö.

MYYTTI: ”OLIIVIÖLJY EI SOVI PAISTAMISEEN”

VÄITE, ETTEI SE SOVI PAISTAMISEEN ON PELKKÄ MYYTTI.

Laadukasta oliiviöljyjä voit huoletta käyttää aivan kaikkeen ruoanlaittoosi.  Mikäli oliiviöljyssä ei voisi paistaa, välimeren ruokavaliota ei olisi koskaan keksitty – näillä alueilla asuvat ihmiset kun tekevät kaiken ruuan oliiviöljyä käyttäen – jopa uppopaistamisen. Tiesitkö myös, että käyttämällä extra virgen oliiviöljyä kalan valmistamiseen, kalan ravintoaineet, kuten omega 3-öljyt kestävät paremmin.


Tilaisuudessa saatiin maistaa myös Verdial-lajiketta, jota viljellään vain Riogordon alueella.
Poolen mukaan Välimeren ruokavalio ehkäisee tutkitusti esimerkiksi syöpää, sydäntauteja ja muistisairauksia. Extra Virgen oliiviöljy on hyvä valinta terveyden kannalta.

Kuvassa vasemmalta oikealle tohtori Simon Poole, Ville ”Don” Witka ja oliiviöljylaboratorion johtaja Alfero Rivero Molina.
Tohtori Poole maistoi tilaisuuden lopuksi Don Witka Olive Oilin exclusive-laatua ja kehui sitä erinomaiseksi.

Jaa artikkeli somessa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin