ILMAINEN TOIMITUS, KUN OSTAT VÄHINTÄÄN 4 PULLOA

Don Witkan lukusuositus

Luettuasi tämän kirjan, et enää osta markettien halpistuotteita.

Itselleni aukesi aivan uusi maailma oliiviöljyjen parissa, kun olin lukenut Tom Mullerin kirjan tarkasti kannesta kanteen. 

Tom Mueller kirjoittaa kirjansa sivulla 33 muun muassa seuraavaa:

Oliiviöljy on ainoa kaupallisesti merkittävä vähittäismyynnissä oleva kasvisöljy, joka puristetaan hedelmistä eikä siemenistä, kuten auringonkukka-, rypsi- ja soijaöljyt. Koska hedelmä sisältää huomattavan paljon vettä, öljyn erottaminen voidaan tehdä ainoastaan mekaanisesti, kun taas siemenöljyjen uuttaminen edellyttää liuottimien käyttöä, yleisimmin heksaania. Liuottimien poistaminen taas vaatii prosessointia korkeissa lämpötiloissa, ja lopputuloksena on mauton, hajuton ja väritön nestemäinen rasva.

Oliiviöljy sen sijaan voidaan yksinkertaisesti puristaa esiin oliivimassasta. Tuloksena syntyy tuorepuristettu hedelmämehu, jossa kaikki luonnolliset makuaineet, aromit ja hyvää tekevät aineosat ovat koskemattomina.”

ASIOIDEN TAUSTAT, YHTEYDET JA TARKOITUKSET ALKOIVAT VALJETA LUETTUANI MUELLERIN KIRJAN. 

Lisäksi, oltuani mukana öljyn varsinaisessa tuotantoprosessissa, aloin ymmärtää, kuinka tärkeää on noudattaa perinteisiä ja laadukkaita tuotantomenetelmiä, kun halutaan valmistaa aitoa ja laadukasta extra virgen oliiviöljyä.

EN OLE LÖYTÄNYT TOISTA SUOMALAISYRITYSTÄ, JOKA TUOTTAISI OMAA OLIIVIÖLJYÄ JA SEURAISI TARKASTI SEN KOKO VALMISTUSKETJUA. 

Siihen sisältyy oliivien viljely, sadonkorjuu, oliivien puristus ja pullotus, tuotantoerien laadun testaukset ja sertifiointi, sekä ammattitaitoinen tuotannon valvonta. On ollut innostavaa ja opettavaa seurata mukana koko prosessia.  La Manchan alueen viljelijät ja tuottajat tekevät sitä suurella sydämellä ja ylpeinä satojen vuosien perinteistä jotka heillä on oliiviöljyn valmistamiseen.

VOIN VARMUUDELLA VAKUUTTAA, ETTÄ JOKAINEN DON WITKA EXTRA VIRGEN OLIIVIÖLJY PULLO ON KORKEALAATUINEN YHDEN OLIIVILAJIKKEEN HUIPPUTUOTE. 

Tämän suuremmin emme voisi olla oliiviöljyn lähituottaja suomalaiskuluttajalle, vaikka tuote tuleekin noin neljäntuhannen kilometrin takaa kotimaahamme. Itse en uskaltaisi enää ostaa ainuttakaan suuryhtiön oliiviöljytuotetta, vaikka etiketit lupaisivat mitä sen sisällöstä. 

TOM MUELLERIN KIRJA ”OLIIVIÖLJYN MENETETTY NEITSYYS” ON LUKUKOKEMUS, JOKA AVAA TÄYSIN UUDEN NÄKÖKULMAN OLIIVIÖLJYJEN MAAILMAAN.


Jaa artikkeli somessa