ILMAINEN TOIMITUS, KUN OSTAT VÄHINTÄÄN 4 PULLOA

Matka oliiviöljyn valmistuksen pyhättöön

Don Witkan myyntipäällikkö Pauliina Aaltonen oli vierailemassa Espanjassa ja hän pääsi myös tutustumaan sadonkorjuuseen Almodóvarissa. Sadonkorjuu alkaa normaalisti lokakuun puolen välin jälkeen ja jatkuu aina tammikuulle saakka. 


Tänään Almodóvar, huomenna Córdoba.

”Vaikka tiesinkin Espanjan olevan suurin oliiviöljyn tuottajamaa, en olisi uskonut täällä olevan näin silmänkantamattomasti oliivipuita”, Pauliina toteaa. 

Tiistaina vietimme Don Witka-tiimin yritysvierailupäivää ja suuntasimme kohti La Manchan ylänköjä. Almodóvariin johtavan tien varrella on loputtomasti oliivipuulehtoja ja valkeat vuoristokylät näyttävät upeilta niiden keskellä.


Miguel Casca, oliivipuristamon toimistusjohtaja, esittelee pullotusprosessia.

Almodóvar sijaitsee Castilla-de-Manchan maakunnassa ja reilun 2000 asukkaan kylässä tuntuu kuin aika pysähtyisi. Alueen maisemat innoittivat aikanaan myös Miguel Cervantesin kulttihahmon Don Quijoten seikkailuja. Satoja vuosia vanha oliiviöljyn valmistuksen perinne on käsin kosketeltavissa.  

”Minusta oli todella unohtumatonta päästä näkemään oliiviöljyn tuotantoprosessi omin silmin”, Pauliina kertoo innokkaasti.

Kuvassa Miguel Casca, Ville Witka ja Pauliina Aaltonen.

Miten oli, tyylistämme emme luovu. Sadonkorjuu onnistuu myös korkokengissä.

Paluumatkalla Don Witka Team yöpyi Córdobassa, joka on myös yksi tunnettu premium-oliiviöljyn tuotantoalue. Nautimme historiallisista nähtyvyyksistä ja vierailimme Córdoban vaikuttavimmissa nähtävyydessä, La Mezquitassa. Se on moskeija-katedraali, jonka vuonna 785 alkaneet rakennustyöt kestivät noin kahdensadan vuoden ajan. Tarkkoja yksityiskohtia on runsaasti.

”Tämä matka on ollut silmiä avartava minulle ja sain paljon uusia ideoita, joita voin jatkossa hyödyntää työssäni”, Pauliina pohtii.


Tutustuimme mielenkiinnolla Córdobassa lukuisien laatutuottajien oliiviöljyvalikoimiin.


Pauliina Aaltonen on Don Witka Oy:n myyntipäällikkö. Hän kiertää aktiivisesti Suomen maata pitämässä oliiviöljyjen tastingeja jälleenmyyjien liikkeissä ja tapahtumissa. Hän on oikea oliiviöljyjen tietopaketti. Jos olet kiinnostunut kuulemaan enemmän oliiviöljyistä, haluat ryhtyä Don Witka-oliiviöljyjen jälleenmyyjäksi tai kehitellä muita yhteistyökuvioita, voit ottaa yhteyttä pauliina@donwitka.com

Jaa artikkeli somessa