ILMAINEN TOIMITUS, KUN OSTAT VÄHINTÄÄN 4 PULLOA

Oliiviöljyn rasvahapot – huippulukemat 2023 laboratoriotesteistä

Saimme todellisia huippulukemia jälleen tuotteidemme laboratorio testeistä. Tämän vuoden vapaiden rasvahappojen pitoisuudet olivat huikean alhaiset 0,11-0,16 välillä. (Suurin Eu:n sallima raja-arvo extra virgen luokitukselle 0,8).

Vaikka Suomessa asti on uutisoitu viime aikoina Espanjan hankalasta tilanteesta kuivuuden ja veden vähyyden suhteen, ei asia onneksi näy tuotteemme laadussa millään tavalla. Oliivipuu on yksi sitkeimmistä luontokappaleista kestämään ilmastollisia ääriolosuhteita. Se pärjää hyvinkin vähäisillä sademäärillä ja onneksi La Manchan ylängöillä sadetta saadaan usein eteläistä Espanjaa enemmin.

Oliiviöljyjen valmistuksessa on monta tärkeää tekijää, jotka vaikuttavat sen lopulliseen laatuun. Sääolosuhteet ja kasvumaaperä ovat ensinnäkin kaksi tärkeää tekijää, mutta myös sadonkorjuun ja tuotantoprosessin yhteydessä on monta asiaa, joiden avulla laatu saadaan pidettyä huipputasolla.

Laatuun vaikuttaa mm. se että oliivit saadaan poiminnan jälkeen pelloilta puristukseen nopeasti ja että koko tuotantoerään käytetään laadukasta raaka-ainetta. Valmistusprosessissamme lisäksi lämpötilat pidetään mahdollisimman alhaisina. Tällöin niin sanottu kylmäpuristus toteutuu eikä valmistamisen yhteydessä menetetä arvokkaita aromeja, joita tuore laadukas extravirgen öljy parhaimmillaan sisältää.

Almodovarin alueella on oliiviöljyn valmistamisesta jo satoja vuosia pitkät perinteet. Vanhimmat puut joista edelleen korjataan vuosittain satoa ovat yli 1200 vuotta vanhoja. Eli osaamisen ja perinteiden historia näkyy vahvasti kaikessa tekemisessä.

Uusi verkkokauppamme mahdollistaa entistä paremmin sen, että voimme toimittaa asiakkaillemme aina mahdollisimman tuoretta ja laadukasta oliiviöljyä. Yksi tärkeimmistä tekijöistä onkin se, että tuote on aina mahdollisimman tuoretta ja hiljattain pullotettua. Me emme koskaan seisota suuria eriä tuotetta varastossa, vaan myymme ne aina viimeisen mahdollisen satokauden tuoreina tuotteina.

Laboratoriotulokset

Arbequina
CornicabraCornicabra ExclusiveJaa artikkeli somessa