ILMAINEN TOIMITUS, KUN OSTAT VÄHINTÄÄN 4 PULLOA

Todellinen andalusian elämysmatka La Manchan ylängöille


Ville kertoo kiinnostuneelle joukolle, kuinka moni asia vaikuttaa oliivisadon laadukkuuteen.
Roy Roosin Andalusian elämysmatkat järjestää pienryhmille mitä mielenkiintoisimpia räätälöityjä erikoismatkoja ympäri Espanjan maata. Tällä kertaa matkan teki vielä mielenkiintoisemmaksi se, että kohteena oli ainoan suomalaisen oliiviöljybrändin tuotteiden valmistuspaikka La Manchan Almodóvarissa.

Matkalaiset pääsivät seuraamaan tuotantoprosessia aivan lähietäisyydeltä.

Runsaan kymmenen hengen ryhmä matkasi Málagan rannikolta koko Andalusian lävitse noin 3 tunnin ajomatkan aina La Manchan ylängöille asti. Päivän aikana saatiin tutustua koko oliiviöljyn tuotantoprosessiin, aina sen poiminnasta alkaen pullotukseen ja varastointiin.

Aasien ja myllynkivien ajasta on oliiviöljyn tuotanto on jo edennyt pitkälle. Silti vuosisataiset perinteet tarvitaan edelleen huippuöljyjen valmistamiseen.

Don Witka oliiviöljyjen ”isä” Ville Witka oli mukana matkalla ja selosti pieniä yksityiskohtia myöten kuinka koko homma tapahtuu.  Hänelle on tärkeää, että koko tuotanto kaikkine vaiheeneen on myös asiakkaille avointa. ”Almodóvarin tuotanto noudattaa parhaiden mahdollisten laatumääräysten mukaisia normeja. Sellaista tuotantoa voi ylpeänä esitellä”  Ville sanoo.

Roy Roos Mr. Andalusian elämysmatkat (kuvassa vasemmalla) ja hänen hyvä ystävänsä Ville Don Witka (kuvassa oikealla) olivat huipputyytyväisiä onnistuneeseen matkaan.

Sadonkorjuukausi alkaa olla tämän vuoden osalta lopuillaan. Jälleen ovat puristamon tankit täynnä aitoa ja laadukasta extra virgen oliiviöljyä. Tänä vuonna lisäksi laadultaan aivan erityisen korkealuokkaista.

Kaikki blogijutun kuvat: Roy Roos

Jaa artikkeli somessa